20 Rotterdamse bedrijven gaan CO₂-arm werken

26 October 2021, 00:28 uur
Politiek
mainImage
Gemeente Rotterdam

Wethouder Arno Bonte op de foto met twintig vertegenwoordigers van grote Rotterdamse bedrijven, die samen met de Verkeersonderneming en de gemeente Rotterdam de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit vormen en gisteren bekend maakten de CO₂-uitstoot van hun woon-werk en zakelijk verkeer minimaal te halveren voor 2030. Dat gaan ze doen door het thuiswerk van hun medewerkers aantrekkelijk te maken, werknemers meer gebruik te laten maken van het openbaar vervoer, fiets- en deelvervoer en elektrisch rijden te stimuleren en alternatieven te bieden voor zakelijke vluchten.

Al hun plannen zijn onderdeel van het Rotterdams Klimaatakkoord dat erop gericht is samen met de stad de klimaatopgave in Rotterdam aan te pakken. De gemeente ondersteunt de plannen en de Verkeersonderneming helpt bedrijven tot slimme en voor hen goed werkende plannen te komen. 

De Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit bestaat uit: Arcadis, Berkman, Blue Amigo, BMW Rotterdam, Deloitte, Eneco, Erasmus MC, Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, ING, Jeugdbescherming, Kramer Groep, PWC, Quion, RMC, Severs Breeman, Shell, Tos Waalhaven, UNiper, Van Oord, Viro Clinics en Woonbron.