2000 handtekeningen petitie GroenLinks tegen olieboringen

20 January 2022, 14:09 uur
Politiek
mainImage
Stephan Leewis

De teller van de petitie van GroenLinks Rotterdam tegen de geplande olieboringen in Rotterdam staat inmiddels ruim boven de 2000 handtekeningen. Het aantal symboliseert het verzet tegen de plannen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) om met een nieuwe en ingrijpendere techniek te gaan boren naar olie in onder andere Charlois.

“We hopen zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen om druk te kunnen zetten op het ministerie'', laat raadslid Stephan Leewis weten. ''Staatssecretaris Hans Vijlbrief van D66 heeft echt iets uit te leggen over deze voorgenomen plannen van de NAM. Middenin een klimaatcrisis een nieuwe vergunning uitgeven voor het boren naar olie past wat GroenLinks betreft niet bij de ambitie van het kabinet om de klimaatcrisis aan te pakken. Het zijn absurde plannen en ze moeten stoppen.”

In de petitie wordt het kabinet opgeroepen geen vergunning af te geven aan de NAM voor het uitvoeren van nieuwe olieboringen in Rotterdam. De olieboringen hebben niet alleen negatieve gevolgen voor het klimaat maar ook voor de bodem in Charlois en Schiemond. Daarnaast waarschuwt TNO voor mogelijk scheuringen in het gasveld. GroenLinks Rotterdam pleit er daarom voor om juist werk te maken van duurzame energiebronnen