50Plus boos: Ouderen in de regen bij GGD Schutterveld

10 December 2021, 23:09 uur
Politiek
mainImage
ANP

Ellen Verkoelen, de fractievoorzitter van 50Plus, wil volgende week donderdag met het stadsbestuur in debat over de slechte opvang voor ouderen die voor de ingang van de GGD-priklocatie aan het Schuttersveld in Crooswijk uren in de rij moesten staan voor hun boostervaccinatie. Bovendien ongelukkigerwijs in de kou en regen. Verkoelen was er op geattendeerd door een twitterbericht van een journalist.

Om te voorkomen dat de situatie zich de komende dagen zal herhalen heeft de fractie van 50Plus de burgemeester inmiddels over de gang van zaken geïnformeerd, zodat hij tijdig orde op zaken kan stellen. ‘’Want deze ellende mag natuurlijk niet nog een week langer duren’’, aldus Verkoelen. die niettemin komende donderdag tijdens de actualiteitenvergadering van de gemeenteraad wil weten hoe dit kon gebeuren.

‘’Het is geweldig dat er werk gemaakt wordt van de vaccinatie van onze ouderen maar dat moet toch echt op een menswaardige manier gebeuren. Je kan de ouderen geen longontsteking laten oplopen, terwijl ze juist in het belang van hun gezondheid naar de priklocatie komen.’’