50PLUS deelt morgen op de markt warmtedekens uit

4 March 2022, 18:45 uur
Politiek
mainImage
Verkoelen

Ellen Verkoelen, de fractievoorzitter van het Rotterdamse 50PLUS, gaat morgen onder meer samen met haar lijstduwer Jorien van Herik op de markt in het centrum van Rotterdam naast de Centrale Bibliotheek met tevens haar kandidaat-raadsleden en landelijke bestuur actie voeren tegen de door de nieuwe regering voorgestelde plannen om de hoogte van de AOW niet langer te koppelen aan het minimumloon.

Met de slogan ‘De AOW houdt u (w)arm!’ zullen de kandidaat-raadsleden, onder wie de raadsveteranen Dries Mosch, Hennie van Schaik en Sjef Siemons, bedrukte fleece dekentjes uit te delen aan Rotterdamse ouderen die op de markt rondwandelen. Ook Wilma Berkhout is van de partij. Zij is voorzitter van de ledenraad van de Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen.

De reden van fleecedekens? Ze staan symbool voor warmte. ‘’Ouderen hebben het al heel erg zwaar in deze wintertijd. Nu is er ook nog energie-armoede. Op deze manier laten we zien dat ouderen in de kou komen te zitten door de niet toereikende AOW.’’

Met deze actie steunt 50PLUS Rotterdam hun senator Martin van Rooijen die in de eerste kamer het voortouw heeft genomen om ‘’deze belachelijke VVD en D66-move ongedaan te maken’’, aldus Verkoelen.

De landelijke 50PLUS-petitie ‘Red onze AOW’ is al door 85.000 mensen ondertekend.