mainImage

50Plus in de bres voor de Pleinbioscoop

3 augustus 2022, 00:28 uur
Politiek

De Rotterdamse fractie van 50Plus neemt het op voor de organisatoren van de legendarische Pleinbioscoop, het traditioneel openluchtevenement dat al 35 jaar elke zomer in Rotterdam wordt gehouden, maar nu geen doorgang kan vinden omdat het slechts een vergunning krijgt tot 23:00 uur.

Feest, vertier, horeca, alles wat maar een beetje in de buitenlucht de sfeer in de stad moet verhogen heeft een zwaar bestaan in Rotterdam, want zo soepel is burgemeester Aboutaleb niet op dit vlak. Met de komst van de nieuwe horecawethouder Robert Simons moet dit de komende vier jaar veranderen, staat er in het collegeakkoord en 50Plus is daar blij mee.

‘’Want de Pleinbioscoop is een evenement gelijkwaardig aan de Nacht van de Kaap, de Nacht van de Vluchteling, de Oudjaarsnacht en de Museumnacht, dus aangewezen is op de nacht. Een openluchtfilm komt namelijk pas echt tot haar recht op het moment dat het nachtelijk donker is’’, aldus raadslid Ellen Verkoelen. ‘’Het betreft een zeer geliefd zomerevenement en om overlast voor omwonenden te beperken gaat de filmvertoning via koptelefoons. Op deze manier is er veel minder geluidsoverlast dan op het gemiddelde festival.’’

Verkoelen heeft over de 23.00 uurs-regel een brief gestuurd aan de wethouder, ook en vooral om in de toekomst de striktheid van de regels wat minder strikt te nemen. En verder hoopt ze op een actueel erbarmen.