mainImage

50Plus: Ongecontroleerde lading voortaan weigeren

24 juni 2022, 22:19 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Scheepsvrachten uit verdachte landen – zoals onder meer Colombia – moeten voortaan in de Rotterdamse haven worden geweigerd als ze niet aantoonbaar in het land waar het schip vertrekt gecontroleerd zijn op drugs. De gemeenteraad was het roerend met het voorstel van de fractie van 50Plus eens, dat alleen op die manier de drugsmaffia kan worden bestreden. De motie van Ellen Verkoelen werd aanvaard en doorgespeeld aan wethouder Robert Simons, die als opvolger van Van Gils de haven in zijn portefeuille heeft.

‘’Drugscriminaliteit heeft een ontwrichtende werking op de samenleving en de bestrijding van de drugsmaffia is een van de kerntaken van het bestuur’’, aldus Verkoelen. ‘’We weten dat de Rotterdamse haven bij uitstek de poort is waar alle drugs en de daaraan gerelateerde criminaliteit binnenkomt. Maar alle inzet tegen die drugs en die criminaliteit van het Rotterdamse bestuur is dweilen met de kraan open als er niet veel strenger gecontroleerd wordt op wat er aan drugs via de scheepsvrachten binnenkomt.’’

Verkoelen opteert daarom voor het tegenhouden van drugs aan de bron. ‘’Dat heeft veel meer effect en laten we die methode dan ondersteunen en inspireren’’, vond ze.


Foto: Gemeente Rotterdam / Kees Torn