50Plus vraagt wethouders om de Alzheimer Stichting te spekken

8 November 2022, 06:35 uur
Politiek
mainImage
Verkoelen (50PLus)

Raadslid Ellen Verkoelen heeft de negen wethouders van Rotterdam gevraagd om hun eventuele bijverdiensten, die zij normaal gesproken afstaan aan de kas van de gemeente, dit jaar ter beschikking te stellen aan de Alzheimerstichting ten behoeve van onderzoek naar de ziekte Alzheimer en andere vormen van dementie. Haar verzoek geldt ook voor de burgemeester.

Met deze actie wil 50Plus Rotterdam aandacht vragen voor de snelst groeiende doodsoorzaak in Nederland. Ook de Rotterdam Memory Walk staat op 17 december in het teken van wandelen tegen dementie en ook bij die manifestatie zal geld worden opgehaald voor dementieonderzoek in het Erasmus MC.

‘’De vergrijzing is in de twintigste eeuw in Nederland meer dan vertienvoudigd is. Van 0,3 miljoen in 1900 tot 3,5 miljoen in 2022’’, zegt Verkoelen. ‘’Daarmee heeft het aandeel ouderen en dus ook het aantal mensen met dementie in de totale bevolking van Nederland een enorme vlucht genomen. Driekwart van de mensen met dementie – dat zijn er 210.000 – woont thuis en heeft extra ondersteuning nodig.’’