mainImage

50Plus wil hom of kuit over coronazorg ouderen in Rotterdam

25 november 2021, 00:26 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

De ouderenorganisatie ActiZ heeft groot alarm geslagen over de nieuwe coronagolf. Volgens de belangenorganisatie komen kwetsbare ouderen en chronisch zieken steeds vaker zonder hulp te zitten. Reden voor de Rotterdamse fractie van 50Plus om donderdag tijdens de actualiteitenvergadering van de gemeenteraad met zorgwethouder Eskes in debat te willen over de vraag in hoeverre Rotterdam het hoofd denkt te bieden aan de actuele wetenschap dat – landelijk gezien - het aantal besmettingen onder kwetsbare ouderen, thuis en in verpleeghuizen, in de afgelopen weken met ’een paar honderd procent’ is toegenomen.

“We drukken nu het tsunami-alarm in, maar er is geen hoger gelegen gebied om naartoe te vluchten. In veel regio’s is geen plek meer om mensen uit het ziekenhuis op te vangen of mensen die thuis vastlopen zorg te bieden”, aldus ActiZ.

Fractievoorzitter Ellen Verkoelen van 50Plus zegt - net als de koepelorganisatie – dat er vooral in de situatie thuis, achter de eigen voordeur, zich een “nieuwe stille ramp” voltrekt.

''Ik weet dat de gemeente niet de scepter zwaait in de verpleegtehuizen en in de thuiszorg’’, zegt Verkoelen, ‘’maar ik ga er wel vanuit dat er met het oog op de vorige drie coronagolven er nauw contact en afstemming is tussen het stadsbestuur en de verpleegtehuizen over hoe we deze nieuwste golf gaan opvangen voor onze ouderen in de stad.’’ Ze wil dat morgen bevestigd krijgen.


Foto: ANP