60 appartementen op accommodatie vroegere Germinal

26 May 2023, 06:00 uur
Politiek
mainImage
Overschiese Kleiweg

Op de locatie aan de Overschiese Kleiweg waar ooit de amateurvoetbalclub Germinal zelfstandig gehuisvest was, worden 60 appartementen in de bestemming 'Wonen-Landgoed' gebouwd. De appartementengebouwen worden maximaal 5 lagen hoog (tot 15 m hoogte tot maaiveldpeil) met mogelijkheid voor een accent tot 7 lagen.

Daarnaast komen er grondgebonden woningen (vrijstaand en twee-onder-één-kap in de bestemming 'Wonen-Lint', bestaande uit: minimaal 5 Tiny houses. Dat wil zeggen: woningen van maximaal 50 m2 gebruiksoppervlak.  

Aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de bestaande woningen langs de Overschiese Kleiweg. Aan de oostkant ligt het verzorgingstehuis Stadzicht, van de Stichting Laurens. Aan de westkant wordt het plangebied begrensd door de tunnel van de Hoge Snelheidslijn (HSL). Ten noorden van het plangebied ligt (het woongebied) Park Zestienhoven. Tussen het plangebied en Park Zestienhoven ligt de zogenaamde Steilrandzone, een historische dijk, die nu wordt gebruikt als landschappelijke parkzone, met fiets en wandelroutes

Het plangebied bevindt zich op ruime afstand (ruim 3,6 kilometer) van de dichtstbijzijnde Natura 2000-gebieden ligt.