Als D66 meehelpt: meer camera's in de IJsselburgh

19 February 2024, 19:10 uur
Politiek
mainImage
PR

Extra- en nachtelijke beveiliging in het door overlast geteisterde thuisPlusflat IJsselburgh blijkt een wassenneus. Bewoners geven aan dat beveiliging bestaat uit een enkel rondje, waarna de speurders (uurtje-factuurtje) weer naar een andere locatie vertrekken. Leefbaar-raadslid Aafjes-Van Aalst heeft haar eigen zorgwethouder Buijt gevraagd of hij die ergernis van de bewoners van het voormalige seniorenflat wil controleren. 

Hij heeft ook een paar vraagtips meegekregen. 1. Worden de camera- en alarmsystemen real-life uitgekeken? 2. Mocht dat het geval zijn: hoe vaak is gelijk ingegrepen bij incidenten? 3. Zo niet: hoelang blijven camerabeelden bewaard? 4. Hoeveel pandverboden zijn er inmiddels uitgereikt aan overlastgevende bezoekers?

In de IJsselburgh is nu voor 18 uur per week een huismeester aanwezig. Als het aan Leefbaar Rotterdam ligt wordt dat een fulltime functie. Dus ook die suggestie ligt op het bordje van Buijt, die er verder in samenspraak met het trage Woonbron voor moet zorgen dat in de 17 leegstaande woningen geen nieuwe overlastgevers worden gehuisvest. 

Tenslotte: misschien kan Buijt in het stadhuis ook nog even langs de fractiekamer van D66 lopen om het doorgaans toch zeer redelijke raadslid Van Wifferen zover te krijgen om in elk geval in seniorenflats en thuisPlusflats het nerveuze partijautisme van haar voorgangers inzake camera’s en privacy overboord te gooien.