Asterlomarkt wil corona-opstelling terug

26 May 2023, 06:05 uur
Politiek
mainImage
Asterlo

De wijkraad Pendrecht Zuidwijk heeft een ongevraagd advies ingediend voor een marktkraamopstelling aan de Asterlo die tijdens de coronacrisis van toepassing was. Onderzoek onder de bezoekers – en die komen volgens de wijkraad ook uit Pendrecht, Wielewaal, Lombardijen en Vreewijk – heeft uitgewezen dat ruim 90% van de ondervraagden kiest voor een rechthoekige opstelling met in het midden dubbelzijdig een rij kramen. Het verzoek ligt nu bij wijkenwethouder Simons.

Met de coronaopstelling komen de kramen overzichtelijk te staan en wordt ook het lopen vergemakkelijkt. Bovendien krijgen scootmobiels/rollators meer ruimte. ‘’Daarnaast is er meer interactie en gezelligheid tussen de kramen omdat iedereen elkaar kan zien, zowel marktkooplieden als bezoekers’’, luidt het pleidooi.

De Asterlomarkt in Zuidwijk bestaat sinds 1977 en had vroeger rond de 75 kramen. Dit aantal is in de loop van de jaren gedaald en na de sloop van de sporthal de Asterlo en de nieuwbouw van het flat aan de Meyenhage is er in 2020 een nieuw en kleiner marktterrein teruggekomen.