mainImage

BBQ in stadhuistuin eindigt in karaoke

Afbeelding is niet meer beschikbaar
7 juli 2018, 01:31 uur
Politiek

Het was nog lang onrustig in de tuin van het Rotterdamse stadhuis, waar gisteravond raadsleden, wethouders, burgemeester, fractiemedewerkers en beleidsambtenaren traditioneel hun seizoensafsluitende BBQ hielden, voor het eerst onder regie en uitnodigingbeleid van de raadsgriffier.

Dat zat Dries Mosch (Leefbaar) en Leo Bruijn (PvdA) niet helemaal lekker, omdat zij jarenlang de inkopers, vuurtjestokers en braders van het feestje waren en nu alleen nog dienstbaar mochten zijn, omdat zij sinds 21 maart de actuele lokale politiek hebben verlaten.

Mosch en Bruijn kunnen het al jaren goed met elkaar vinden, in tegenstelling tot de kern van hun beider partijen, zodat Mosch (LR) voor varkensvlees zorgde en Bruijn (PvdA) voor het vlees waarvan ook anderen konden smullen, afijn, feest in de stadstuin waar uiteindelijk - toen het begingezelschap dat verplicht was komen opdraven snel was uitgedund - de diehards resteerden.

Naar partijeenheden gemeten waren de VVD, D66 en GroenLinks als langblijvers de winnaars, en inschattend Leefbaar Rotterdam - dat gisteren in de raad niks van de nieuwe samenstelling wilde weten en zich demonstratief uit het zicht had terug getrokken - als derde. Na vierentwintig uur was de teleurstelling kennelijk gezakt, of het moet zo zijn dat ze hun braadkok Mosch niet in de steek wilden laten.

Bij de start van de karaoke was er van de 10 wethouders nog één over: Judith Bokhove. Snel geteld geen raadsleden meer van de PvdA, SP, PVV, CDA, Denk, Nida - het meezingen van Rotterdamse liederen werd zodoende een exclusieve homeparty voor de geroutineerde jonge politieke stappers op gympies, die na 23.00 uur ook niet meer per app bereikbaar waren. Geen probleem, ze waren allemaal op de fiets. Judith Bokhove had er  opnieuw de wind over. Detail: in de aanloop naar de verkiezingen weigerde zij als enige van alle Rotterdamse politici haar medewerking aan het programma Taxi Mosch (van Dries, dat door Dagblad010 werd uitgezonden), maar vanavond sloten zij (zie foto) vrede.


V.l.n.r : De raadsleden Van Schaik (LB), Lies Roest (GL), Vincent Karremans (VVD) en Stephan Leewis (GL)


In het midden: Tanya Hoogwerf (LB) en Dieke van Groningen (VVD). Plezieronderdeel: karaoke. 


Rechts op de voorgrond: de D66-raadsleden Robin de Roon (die zijn rentree maakt) en Chantal Zeegers: karaoke.


Op voorgrond: Tim Versnel (VVD), Jeroen Postma en Stephan Lewis (GL). 


Foto: Digitaal Dagblad