Beleggers blijven welkom in Schiebroek 

19 November 2022, 06:55 uur
Politiek
mainImage

Er staat weer een interessant beleggersobject te koop in Schiebroek. Aangezien er geen opkoopbescherming geldt in deze wijk wordt huisjesmelkers geen strobreed in de weg gelegd om een bod uit te brengen op een appartement aan de Wilgenplaslaan. Sinds vandaag op Funda. Vraagprijs 225.000 euro, zonnig balkon, weids uitzicht, lift en 62 vierkante meter groot. 

Sinds de gemeente vorig jaar opkoopbescherming in 16 CBS-buurten in Rotterdam instelde, is de belangsteling van beleggers in onroerend goed verschoven naar die wijken, waar nog geen maatregelen zijn genomen. Schiebroek is daarvan een goed voorbeeld. 

In de Rotterdamse gemeenteraad zijn weliswaar pogingen ondernomen om de opkoopbescherming in een veel groter aantal wijken in te voeren. Maar telkens weer leverde dat geen resultaat op. 

Fractievoorzitter Ellen Verkoelen van 50Plus Rotterdam vindt het onbegrijpelijk dat wethouder Zeegers voor bouwen en wonen de opkoopbescherming niet over meerdere wijken in de stad 'uitsmeert'. "Waarom worden beleggers wel geweerd in Hillegersberg Zuid en niet in Schiebroek? Ik snap daar niets van. Het gevolg van het ontbreken van opkoopbescherming in Schiebroek is, dat de kans groot is dat beleggers dit appartement aan de Wilgenplaslaan wegkapen voor de neus van mensen, die al geruime tijd op zoek zijn naar een woning. Dat is een ongewenste ontwikkeling, waar de wethouder mede voor verantwoordelijk is", aldus Verkoelen.