Betaald parkeren in weer een deel van De Esch

26 November 2022, 06:40 uur
Politiek
mainImage
De Esch

Verkeerswethouder Karremans heeft besloten om per 1 maart volgend jaar in nog een deel van De Esch betaald parkeren in te voeren en de venstertijden in parkeersector 62 te verlengen naar 23.00 uur. Hij doet dit op verzoek van bewoners na aanhoudende klachten over parkeeroverlast.

De Esch heeft hinder van het waterbedeffect waarbij de parkeerdruk zich verplaatst naar de niet betaalde parkeergebieden. Gezien de ernst hiervan liet Karremans in juni van dit jaar parkeertellingen uitvoeren, zowel doordeweeks, in het weekend, overdag en ’s avonds. De analyse gaf aan dat het vooral spookte op de Lage Filterweg en de zijstraten hiervan waaronder het Reservoirpad, Overstortpad en Keerkleppad.

Aan de Watertorenweg en de Buitenbassinweg ligt de gemiddelde parkeerdruk ook hoger dan 90%. De enige oplossing die dus resteert is de invoering van betaald parkeren. In de eerste fase wordt per 1 maart 2023 in het gebied begrensd door Abram van Rijckevorselweg, Kralingse Zoom, Hoge Filterweg, Buitenbassinweg, Watertorenweg, en Nesserdijk betaald parkeren ingevoerd. In de tweede fase volgt de rest van de Esch.