Betere roosters en lonen op Rotterdamse luchthaven

23 November 2022, 07:15 uur
Politiek
mainImage
ANP

Er komen betere roosters voor de securitymedewerkers van de Rotterdamse luchthaven. Nu zijn er veel wisselende roosters en verschillende startmomenten per dag. Er zal worden gewerkt aan het verlagen van het aantal startmomenten, waardoor de werkweek en het weekritme overzichtelijker en aantrekkelijker worden.

Ook komen er betere lonen voor medewerkers. Royal Schiphol Group heeft de Rotterdamse wethouder Karremans toegezegd zich hard te maken voor meer structurele verbeteringen, waarbij alle aspecten van de beloning aan bod komen. In dat kader is de CAO-loonsverhoging voor de beveiligingsbranche van 15 procent per 1 januari 2023 behulpzaam.

Daarnaast heeft het securitypersoneel vanaf 1 november 2,50 euro per uur 'objecttoeslag' ontvangen en 35 procent 'early bird allowance' voor gewerkte uren voor 06.00 uur in de ochtend.

Verder blijft Royal Schiphol Group zich samen met de beveiligingsbedrijven inzetten voor het werven van nieuwe beveiligingsmedewerkers. Volgens Karremans is - ondanks het aflopen van de zomerbonus - geen vergrote uitstroom van het aantal beveiligers te zien geweest.

De Rotterdamse wethouder heeft hiermee antwoord gegeven op vragen van PvdA-raadslid Co Engberts, die zijn zorgen omtrent de salarissen van de medewerkers van de Rotterdamse Luchthaven was begonnen met de Groenlinkse wens als vader van de gedachte: zolang Rotterdam The Hague Airport nog open is.