Dagblad010 | Betere steun voor bedreigde hulpverleners in Rotterdam
mainImage

Betere steun voor bedreigde hulpverleners in Rotterdam

4 oktober 2020, 13:04 uur
Politiek

“Schelden, grof taalgebruik, duwen, klappen krijgen, spugen: bij veel hulpverleners komt dit vaak voor. Het is schokkend, schrijnend en ontluisterend. Wij vinden dit onacceptabel.”

Raadslid Faouzi Achbar van Denk in Rotterdam citeert in een notitie aan burgemeester Aboutaleb de vakbond CNV die vindt dat werkgevers in actie moeten komen omdat anders uitstroom in de bedrijfstakken van de publieke professionals op de loer ligt. Agressie op de werkvloer tegen ambulancepersoneel, zorgmedewerkers, ov-medewerkers en personeel dat werkzaam is in gevangenissen moet voorkomen worden. Op zijn beurt vraagt Achbar ook aan de burgemeester of hij bereid is in gesprek te gaan met de Rotterdamse politie om dit probleem kenbaar te maken.

In november 2019 hebben de verschillende Gecertificeerde Instellingen een brandbrief aan het kabinet gestuurd met als titel Handen af van onze Jeugdbeschermers. ‘’Hierin geven de GI’s aan dat er nauwelijks steun vanuit de maatschappij en politiek wordt ervaren voor hun werk’’, vindt Achbar, die weet dat de agressie zich niet alleen beperkt tot de werkvloer maar uitgewaaierd is over internet.

‘’Denk aan filmpjes die verdraaid worden, persoonlijke gegevens die vrij worden gegeven en publiekelijk worden gemaakt wat leidt tot online scheldpartijen, stalken of cyberpesten’’, aldus Achbar, die het tijd vindt voor maatregelen.

 


Foto: AmbulanceZorg RR