Dagblad010 | Bewoners IJsselmonde komen donderdag zwartboek aanbieden
mainImage

Bewoners IJsselmonde komen donderdag zwartboek aanbieden

Woning Ada in IJsselmonde: schimmel, kapotte douche en ruiten kapot
14 juni 2021, 21:39 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Huurders uit IJsselmonde gaan donderdag een zwartboek én een gereedschapskist overhandigen aan het stadsbestuur om daarmee te protesteren tegen verhuurder Frame Vastgoed, die niet reageert op onderhoudsklachten.

De ‘110 woningen aan de Noorder Kerkedijk’, zoals het complex aan de Grienderwaard en Ravenswaard officieel heet, waren tot 2015 in sociaal bezit van Woonstad Rotterdam. Frame Vastgoed heeft de woningen overgenomen en sindsdien is – volgens de SP - alles veranderd voor de huurders. Frame Vastgoed is slecht bereikbaar, maar voert ‘’wel jaarlijks de maximale huurverhogingen door.’’

De basisproblemen zijn onder meer: oud sanitair en oude keukens, schimmelklachten, tochtproblemen, lekkages, kapotte afzuiginstallaties, en slechte bereikbaarheid van de klantenservice (1 uur per dag).

‘’Deze huurders worden gedupeerd terwijl vastgoedinvesteerder Frame Vastgoed elders bezig is met het realiseren van dure woningen. Dit is tekenend voor wat er in heel Rotterdam gebeurt: mensen die minder te besteden hebben worden als tweederangsburgers weggezet. Volkomen terecht dat deze huurders groot onderhoud, huurverlaging en verbeterde klantenservice eisen’’, vindt SP-fractievoorzitter Aart van Zevenbergen. 

De fractie van de SP zegt bovendien dat wethouder Wijbenga in april tijdens het debat over de situatie ‘’de problemen heeft ontkent en tegenstrijdige uitspraken heeft gedaan en hiermee de noodkreet van huurders bagatelliseerde.’’