Dagblad010 | Bewoners Nesselande wekenlang met volle kliko’s

Bewoners Nesselande wekenlang met volle kliko’s

mainImage

Bewoners van de Rotterdamse wijk Nesselande zitten te vaak en te lang met volle kliko’s. Dat stelt Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik op basis van signalen die hij uit de buurt krijgt.

Een deel van de bewoners in Nesselande heeft vorig jaar van de gemeente de vraag gekregen of zij in hun wijk een papierkliko zouden willen hebben. Hierop reageerde een deel van de gevraagde bewoners positief. Na enkele maanden een zo’n bak te hebben gehad concluderen de Nesselanders dat de eenmalige leging van de kliko te weinig is.

Ook zou een gedeelte van de kliko’s niet geleegd worden. ‘’Een vervelende bijkomstigheid hierbij is dat de deksels bij storm of harde wind openwaaien, met als gevolg een papieren orkaan razende door de straten van Nesselande. De buurtbewoners melden ons dat het melden via de Buiten Beter-app ook niet altijd het gewenste resultaat heeft en dat zij met regelmaat met wekenlang volle kliko’s opgescheept zitten’’, zegt het Leefbaar-raadslid.

Van Schaik wil van het stadsbestuur weten of het bekend is met de afvalproblemen in Nesselande en of er onderzocht kan worden of vaker legen een oplossing voor de overlast is. Volgens de politicus laat de communicatie het ook zo nu en dan afweten, en hij vraagt het stadsbestuur dan ook hoe dat kan.


Foto: Pixabay