mainImage

Bewoners Veranda kunnen met hun honden geen kant op

2 augustus 2022, 17:28 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Hondenbezitters in de Veranda – de nieuwbouwwijk recht tegenover De Kuip – moeten ver lopen of de auto nemen om een uitlaatplek te vinden voor hun honds. In de praktijk betekent dit dat andere bewoners van de Veranda, die geen hond hebben en hun natuurnoden niet op hun meritus kunnen beoordelen, daar hinder van ondervinden. Honden willen – eenmaal buiten – nu eenmaal onmiddellijk hun behoeften doen. Dus is de consequentie: vervuiling.

‘’In de wijk Veranda zijn weinig uitlaatzones, waardoor bewoners hun honden geregeld uitlaten op en rond parkeerplaatsen bij Stadion Feijenoord of op het Eiland van Brienenoord. Veel van de hondenbaasjes zijn al op leeftijd, waardoor uitlaatzones in aangrenzende wijken, zoals die in het Park De Twee Heuvels, voor hen niet op loopafstand liggen’’, aldus raadslid Benvenido van Schaik van Leefbaar Rotterdam, dus schetst hij met dichtgedrukte neus het gevolg: stank, vuil en ongedierte. Maar hij snapt ook en vooral het probleem van de hondenbaasjes. 

Van Schaik wil dus dat de mogelijkheden worden onderzocht voor toegankelijke uitlaatzones in de wijk Veranda. Zijn suggestie: één van de groene stroken rond P5C, die nu trouwens toch al met regelmaat gebruikt worden. Hij neemt wethouder Karremans mee om te vertellen waar die zijn. 


Foto: Pixabay