Bouwwethouder Kurvers ook in Rozenburg op stoom

26 January 2022, 17:35 uur
Politiek
mainImage
Rechts: Bas 'De Bouwer' Kurvers

Bas Kurvers, de bouwwethouder van Rotterdam, doorkruist wekelijks de stad om altijd wel ergens rond het bitteruur een feestelijke beginnetje te maken aan een nieuw bouwproject, dat het vermoeiende wettelijke vergunningentraject achter de rug heeft. Donderdag rijdt hij naar de Laan van Nieuw Blankenburg in Rozenburg waar aan de voet van de Immanuëlkerk uit 1935 de woningstichting Ressort Wonen 44 sociale huurwoningen voor senioren gaat bouwen met de projectnaam Nieuw Welgelegen.

Deze nieuwe woningen van de Kampman-architecten, die 36 verouderde woningen op de locatie vervangen, worden modulair gebouwd. Dat is een moderne efficiënte bouwtechniek waarbij de modules uit de fabriek in hun geheel op locatie geplaatst en gekoppeld worden. Kurvers plaatst donderdagmiddag symbolisch de eerste. Voor de ouderen die er komen te wonen en niet in de gelegenheid zijn om de ceremonie bij te wonen is er om 15.00 uur een livestream: www.ressortwonen.nl/nieuw-welgelegen

De vorige huurders van Welgelegen zijn vanwege de sloop in juni 2021 een poosje uitverhuisd. Zij kregen een terugkeergarantie. De huur van de nieuwbouwwoningen ligt onder de huurtoeslaggrens. De ontwikkelaar van Nieuw Welgelegen is bouwbedrijf Jan Snel.