Dagblad010 | Campagne Piri in Rotterdamse migrantenwijken

Campagne Piri in Rotterdamse migrantenwijken

mainImage
Europarlemtariëer Kati Piri (op eerste foto rechts) op camagne met haar Rotterdamse collega Narsingh Balwantsingh (links). Foto 2:Ed de Meyer laat Rotterdam-Noord zien.

De stemopkomst in Rotterdam voor de Europese verkiezingen kende vijf jaar geleden een laag cijfer (28%), lager dan bijvoorbeeld Utrecht (41%) en omdat Europarlementariër Kati Piri (PvdA) weet dat het wegblijven van mensen met een migrantenachtergrond daarvan de belangrijkste oorzaak is, voerde zij vrijdag in Rotterdam campagne omdat de havenstad 206 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigt. Piri werd daarbij geholpen door de Rotterdamse politicus Narsingh Balwantsingh.

Het tweetal sprak met Guno Zwakke, één van de organisatoren van Keti Koti, en coördinator van het winkelcentrum West-Kruiskade, bezocht dertig leden van de Rotterdamse Somalische vereniging en bracht een werkbezoek aan Plexat op Katendrecht, een project van stichting ROS. Plexat is een steunpunt voor ongedocumenteerden, mensen die geen asiel kunnen krijgen.

De dag werd afgesloten met een rondleiding door de nieuwe multiculturele hotspot het ouwe Noorden. Opbouwwerker Ed de Meyer liet daar het Jan van der Ploeg Verpleeghuis zien waar ongeveer 150 ouderen en verstandelijke beperkten samen kunnen wonen. Die tour ging bovendien langs het Kinderparadijs, een cultureel buurthuis waarbij kinderen van allerlei afkomsten samenkomen. En in de Zwart Janstraat gingen de politici in gesprek met ondernemers en publiek over de rol van Europa in zo’n wijk.