mainImage

CDA maakte puinhoop van opvang in Korenaarstraat

Korenaarstraat
29 juni 2022, 17:03 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De overlast die de opvangvoorziening voor intensief beschermd wonen van Antes aan de Korenaarstraat in het Nieuwe Westen voor omwonenden geeft loopt langzaam maar zeker de spuigaten uit. De mensen die met zware verslavingsproblematiek in de opvang zijn gehuisvest dealen, bedelen, tippelen en zijn niet zelden dronken op straat te vinden en als ze zin hebben maken ze ruzie en gillen.

Vier jaar lang heeft ex-raadslid Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam blaren op z’n tong gekregen van al zijn aan- en opmerkingen en adviezen aan de CDA-zorgwethouders De Langen en Eskes, maar de ellende in de Korenaarstraat werd er eerder slechter dan beter van. Van kordaat ingrijpen is nooit sprake geweest: wel altijd oecumenisch pappen en nathouden.

In 2018 zijn er met de gemeente, Woonbron en Antes afspraken gemaakt over het zoeken naar een nieuwe locatie en het verhuizen van de bewoners. Op die manier zou de opvang al eerder sluiten dan in 2027 wanneer het huurcontract afliep. Die belofte van de ex-zorgwethouder staat bij de omwonenden in het geheugen gegrift.

‘’Maar van deze afspraken lijkt weinig of niets terechtgekomen. Sterker nog: de buurtbewoners hebben inmiddels vernomen dat gesproken wordt over verlenging van het huurcontract, al dan niet voor een andere doelgroep’’, laat Leefbaar-raadslid Ceulemans weten, die nu arm-in-arm met D66-raadslid Van Wifferen opnieuw naar de kamer van de zorgwethouder op de eerste verdieping van het stadhuis gaat in de hoop dat er een einde wordt gemaakt aan de lijdensweg voor de omwonenden. In die kamer zit trouwens sinds enkele weken wel een andere wethouder, één van Leefbaar zelf: routinier Maarten Struijvenberg.