mainImage

CDA Rotterdam wil versnelde actie tegen 'Needle Spiking'

24 mei 2022, 09:52 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Raadslid René Segers-Hoogendoorn hoopt dat er in Rotterdam mogelijkheden bestaan om slachtoffers van drogering op te vangen en direct te testen nu het fenomeen ‘Needle Spiking’ in Nederland hand over hand toeneemt. Hij heeft zijn CDA-collega Eskes, nu nog even zorgwethouder, gevraagd of er een scenario klaar ligt dat in werking gezet kan worden wanneer het aantal meldingen snel stijgt.

Bij ‘Needle Spiking’ worden mensen tijdens het uitgaan geprikt, met duizeligheid en misselijkheid tot gevolg. Slachtoffers hebben daarna vaak een vreemde plek ergens op hun lichaam. De eerste meldingen van prikken tijdens het uitgaan, komen uit Groot-Brittannië in oktober vorig jaar. Inmiddels gaat het daar om ruim duizend meldingen.

Het CDA Rotterdam zegt een veilig uitgaansklimaat in Rotterdam ‘’van het hoogste belang te vinden’’ en is het met de Tweede Kamer eens dat alles op alles moet worden gezet om daders op te sporen en om ervoor te zorgen dat slachtoffers direct ergens terecht kunnen voor een test.


Foto: ANP