Dagblad010 | Coalitie: nog geen beslissing over de Tweebosbuurt

Coalitie: nog geen beslissing over de Tweebosbuurt

mainImage

De coalitiepartijen hebben nog geen beslissing genomen over de toekomst van de Tweebosbuurt. Raadsleden kwamen maandagavond bijeen om de rechterlijke uitspraak nader onderling te bespreken. De rechter bepaalde vrijdag dat Vestia zeventien huurders niet mag wegsturen uit hun woning in die wijk. De rechter vond dat de corporatie haar motieven niet goed had onderbouwd. 

Co Engberts, fractievoorzitter van de PvdA, zei daartoe opnieuw naar het besluit rondom de Tweebosbuurt te willen kijken, mede doordat Vestia de kwaliteit van de woningen geen reden voor sloop vindt. ''We hebben lang gesproken. Nachtje geslapen, altijd goed. En nu weer door. Met andere woorden: we zijn nog in gesprek en denken'', reageerde Engberts dinsdagochtend, die eerst overleg wil plegen met zijn fractie.

Pascal Lansink-Bastemeijer, raadslid voor de Rotterdamse VVD, liet ook weten de inhoud van het overleg eerst met zijn fractie te willen delen. Beiden wilden over details niets kwijt, maar bestempelden het wel als ''niet zo spannend''. 

Vestia gaat de sloop van de honderden sociale woningen in de Tweebosbuurt in Rotterdam uitstellen. Het plan was om daarmee op 1 april te beginnen maar de "behoorlijk verrassende" uitspraak van de kantonrechter in Rotterdam vrijdag gooide roet in het eten, meldde directeur Wonen Robert Straver van Vestia in een reactie aan ANP. Hij weet niet hoe lang de vertraging gaat duren.


Foto: Gemeente Rotterdam