Code Oranje ook gespot in fractiekamer Leefbaar

10 December 2020, 23:49 uur
Politiek
mainImage

Code Oranje, de nieuwe landelijke partij van de Haagse Richard de Mos, koos donderdagavond tijdens de wedstrijd Wolfsberger AC – Feyenoord een opvallende locatie uit om te vergaderen: de fractiekamer van Leefbaar Rotterdam. Dat moest geheim blijven, maar de fotograaf vergat het bordje Pim Fortuynplein weg te halen.

Minstens zo opvallend (tweede van links) was de aanwezigheid van de oud-nestor van de Rotterdamse gemeenteraad Dries Mosch, die zestien jaar lang Leefbaar Rotterdam diende en verder zien we op de achtergrond links ook oud-raadslid Ingeborg Hoogveld van dezelfde partij.

Dat Tanya Hoogwerf (rechts op de foto) present was, is niet zo verwonderlijk. Ze staat achter partijleider Richard Mos (geheel links op de foto) en diens running-mate Peter Plasman op de derde positie voor de Tweede Kamer verkiezingen.

Nadat Code Oranje eerder ook de fractiekamers van Hart voor Den Haag/Groep de Mos had gebruikt, kwam er kritiek van Haagse raadsleden over het in hun ogen ongeoorloofde gebruik van gemeentelijke faciliteiten voor een landelijke partij. Navraag door Dagblad070 bij de Haagse griffie leerde dat 'namens het presidium de heer De Mos op de afspraak in het Reglement van Orde is gewezen'. Onbekend is of de Rotterdamse griffie dat ook gaat doen.