D66: Gaat Aboutaleb telen medicinale wiet toestaan?

29 November 2022, 06:45 uur
Politiek
mainImage
ANP

Gaat burgemeester Aboutaleb zieke Rotterdammers met inachtneming van strenge voorwaarden toestemming geven om “medicinale wiet” te telen en daarmee het voorbeeld volgen van Tilburg. In de vraagstelling van de raadsleden Agnes Maassen en Fatih Elbay van D66 zit veel hoop gevestigd nu blijkt dat twee inwoners van Tilburg er baat bij hebben.

Het gaat om Marian Hutten en Serge de Bruijn. De eerste heeft onder andere COPD, osteoporose en chronische pijn door meerdere gebroken ruggenwervels. Terwijl Serge adhd, migraine en een posttraumatische stressstoornis heeft. Ze kunnen – overigens na veel trammelant, een politie-inval, het intrekken van een vergunning - hun wiet blijven telen zodat ze niet ziek worden, lazen de Rotterdamse D66-politici op de site van omroep Brabant. En dus willen ze weten of er ook in Rotterdam een duidelijk beleid is rondom (de eigen kweek van) “medicinale wiet” en inzicht in het aantal patiënten die hiervan afhankelijk zijn?

Met daaraan gekoppeld de allesbeslissende vraag aan (niet de zorgwethouder) maar aan de baas van de veiligheid in de stad: ‘’Bent u het in de basis met D66 eens dat verdere decriminalisering en regulering van teelt, handel en consumptie van wiet(producten) noodzakelijk zijn om te komen tot een drugsbeleid waarmee de volksgezondheid beter gediend is?’’