D66 wil een Mannenhuis in Rotterdam

9 December 2023, 16:55 uur
Politiek
mainImage
Gemeente Rotterdam
Maassen (midden)

De fractie van D66 wil in Rotterdam een Mannen aan Zet-initiatief. Dat is bedoeld om mannen te ondersteunen in het oppakken van een eigentijdse vaderrol. De actie beoogt het opzetten van een breed kennisnetwerk van bewoners en organisaties op het gebied van mannenemancipatie. Bijkomend doel is het oprichten van een mannenhuis. Dat moet een blijvend innovatie- en expertisecentrum worden voor modern vaderschap. Is getekend Agnes Maassen.

De fractievoorzitter van woke Rotterdam heeft het ideetje wel afgekeken van Amsterdam Zuidoost, waar in dit kader afgelopen week een feestelijke bijeenkomst over modern vaderschap georganiseerd werd: voor mannen, vrouwen en ieder ander. Sinds GroenLinks de lakens uitdeelt in de hoofdstad, gendert men wat af. ‘’Een inspirerend initiatief voor Rotterdam’’, vindt de altijd vrolijke Maassen.

‘’Voor kinderen kan een extra ouderfiguur - of dat nou een vader- of moederfiguur is - betekenisvol zijn als je wordt opgevoed door één ouder'', zegt ze. ''En dat laatste komt in Rotterdam het meeste voor in vergelijking met de rest van ons land: in 2023 is Rotterdam 36,11%2 van alle gezinnen een eenoudergezin. Bovendien is het emanciperen van mannen ook belangrijk in de emancipatie van vrouwen en het losbreken van patriarche stereotypen, maar wordt deze vorm van emancipatie vaak onderbelicht.’’