mainImage

De Kledingbank niet meer welkom in wijkgebouw Beverwaard

23 september 2022, 13:24 uur
Politiek

Welzijnsaanbieder SOL, die sinds kort het wijkgebouw de Focus in Beverwaard beheert, heeft geen zin meer in de aanwezigheid van De Kledingbank in het pand. Nog dit jaar moet de humanitaire instelling zorgen dat ze weg is. Na 12,5 jaar. Bovendien uit het pand waar juist de gemeente De Kledingbank destijds heeft ondergebracht. Onbegrijpelijk gezien de grote maatschappelijke bijdrage aan de minima waarin deze kledingbank voorziet, vindt raadslid Caroline Aafjes-van Aalst.

‘’De kledingbank in de Beverwaard is een sociaal trefpunt in de wijk en de vrijwilligers zetten zich al jarenlang met hart en ziel in voor het bestrijden van armoede en zijn voor vele bewoners al jaren een luisterend oor’’, schrijft ze in een brief aan Yigit. ‘’Juist in deze tijd heeft de kledingbank een extra toegevoegde waarde. Mensen hebben enorme moeite om rond te komen, moeten de verwarming komende winter een paar graden kouder zetten, of zelfs uitlaten. Een warme trui ophalen bij de kledingbank kan hierbij dan ook een enorme uitkomst zijn.’’

Leefbaar Rotterdam wil dat Yigit bemiddelt, want volgens de officiële regels is de kledingbank geen welzijnsorganisatie en krijgt dan ook geen subsidie. Hierdoor is men afhankelijk van een lage huurprijs, wat de zoektocht naar een eventuele andere locatie bemoeilijkt.