Dagblad010 | De wethouder van De Kop van Zuid overleden
mainImage

De wethouder van De Kop van Zuid overleden

4 mei 2021, 06:05 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Op 72-jarige leeftijd is gisteren overleden Joop Linthorst, wethouder Financiën, later Ruimtelijke ordening en Economische ontwikkeling in Rotterdam. Hij stond samen met burgemeester Bram Peper onder meer aan de basis van de ontwikkeling van de Kop van Zuid en de komst van de Erasmusbrug. 

Vrijwel zijn gehele bestuursperiode werkte Linthorst samen met de nu 81-jarige Bram Peper. Die twee konden met elkaar lezen en schrijven. Alles wat nu mooi is aan de stad werd door beiden gewikt, gewogen en goedgekeurd en vervolgens in aanhoudende solidaire samenwerking ontwikkeld door architect Riek Bakker. 

Joop Linthorst begon zijn politieke loopbaan in 1974 als gemeenteraadslid van de PvdA toen André van der Louw was benoemd als burgemeester was Rotterdam. Hij was toen net afgestudeerd student econometrie. Er volgden zeven jaren raadslidmaatschap. Daarna was hij dertien jaar wethouder.

Na zijn vertrek uit de politiek in 1994 was Linthorst onder meer actief als commissaris bij ECT en bestuursvoorzitter van het UWV. 


Foto: Gemeente Archief