mainImage

Dealers belagen inwoners van de Bredestraat

Raadslid Van Elck
25 januari 2022, 18:34 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De controle op de opvangvoorziening aan de Bredestraat in het centrum van Rotterdam laat zwaar te wensen over. Dat heeft Leefbaar-raadslid Van Elck geconstateerd na hernieuwde klachten van bewoners. Het is er ter plekke al vaker prijs geweest met de overlast, maar afgelopen weekend spant de kroon als een dealer een portiekbewoner achtervolgt en zelfs meerdere keren bedreigt na de opgemerkte drugsdeal.

Van Elck meldt dat portiekbewoners aan de Bredestraat contact met hem gezocht en zelf herinnert hij zorgwethouder Eskes eraan dat zij eind oktober al toezegde de situatie te zullen onderzoeken. Toen al ervaarde men overlast van drugs, drankmisbruik, in portiek urinerende enpoepende verslaafden en drugsdeals rondom deze voorziening.

‘’Nu drie maanden later blijven bij ons de zorgelijke signalen binnen komen. Wij begrijpen er werkelijk geen snars van. Eén bewoners schreef ons: je moet wel oogkleppen op hebben om geen getuige te kunnen zijn van een drugsdeal’’, aldus Van Elck, die wethouder Eskes komende donderdag heeft opgeroepen voor een debat en een oplossing.