Denk prikt vlagafbeelding Palestina op fractiedeur stadhuis

20 May 2021, 12:59 uur
Politiek
mainImage
Stadhuis Coolsingel

De Rotterdamse fractie van de PVV heeft burgemeester Aboutaleb per brief gevraagd hoe het mogelijk is geweest dat er een etmaal lang een vlagafbeelding van Palestina op de deur van de fractiekamer van Denk heeft gehangen en dat die niet eerder is verwijderd.

‘’Hoeven politieke islampartijen, als Denk en Nida, zich niet onmiddellijk aan de regels van het stadhuis te houden? Immers, de zojuist opgehangen onschuldige vlagafbeelding van het Eurovisie Songfestival moest binnen een kwartier weg’’, schrijft raadslid Meeuwissen aan Aboutaleb.

Hij schrijft nog véél meer. Onder meer: ‘’Die vlag staat voor Hamas, dus: terreur, dood, verderf en Jodenhaat. Elke keer als ik die Palestijnse vlag zie word ik ermee geconfronteerd dat D66 minister Kaag, mogelijk, met mijn belastingcenten zorgt dat Hamas bommen op Israël gooit.’’

De moslimpartij Denk neemt ook in de Tweede Kamer al dagenlang fors stelling tegen het optreden van Israël in de nieuwe escalatie met de Palestijnen. ‘’Betuig je steun voor onder andere het vermoorden van 62 Palestijnse kinderen door Israël. Misdadig en ziek’’, twitterde Tunahan Kuzu vanmorgen nog.

Eerder toen de Nederlandse vlag als ‘’steunland’’ voorkwam in een tweet van de Israëlische premier Netanyahu reageerde het Rotterdamse Denk-raadslid Van Baarle met: ‘’Nee. Haal mijn vlag daar weg. Ik sta niet achter een potentaat die met zijn misdadige regering een volk verdrijft, onderdrukt en vermoordt.’’