Dagblad010 | Eerdmans mag eieren zoeken in Hoogvliet

Eerdmans mag eieren zoeken in Hoogvliet

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Joost Eerdmans, demissionair wethouder van Rotterdam en gisteren opnieuw beëdigd als raadslid, vroeg aan het begin van deze week langs zijn neus weg via twitter aan RTV Rijnmond politiek verslaggever Ewout Kieviet of er met Pasen nog ergens eieren te zoeken waren. Het was geen grap. Hij meende het serieus, maar hij vergat even hoeveel volgers hij heeft. Eerdmans heeft twee jonge kinderen en vond de speurtocht vorig jaar geslaagd.

Zijn oproep had succes, want hij kan nu zelfs overal terecht. Op social media heeft iedereen hem de helpende hand uitgestoken. De fractievoorzitter van de grootste Rotterdamse politieke partij is uitgenodigd om in de meest uiteenlopende privétuinen te komen zoeken. ''Bij ons kan hij zelfs de hele dag terecht, want we hebben er een kleine 300 voor hem verstopt'', schreef Inge van Leersum. ''Hij kan ze zelfs zonder bril vinden.''

De bewoners van de Achterweg en de Dorpstraat in Hoogvliet, verenigd onder de titel BAN, maakten er zelfs een reclamespot van en voegden aan hun invitatie toe: 'Dan leer je Hoogvliet ook eens kennen, Joost.' Of hij de uitdaging aanvaardt, 'we zullen het zien', aldus Hoogvliet.


Foto: Digitaal Dagblad