Dagblad010 | Eerdmans na 2022 geen lijsttrekker LR meer

Eerdmans na 2022 geen lijsttrekker LR meer

mainImage

Joost Eerdmans, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, stelt zich na deze raadsperiode niet meer verkiesbaar als lijsttrekker van de lokale partij. Dat heeft Leefbaar Rotterdam bevestigd. 

Volgens de opvolger van Pim Fortuyn en Marco Pastors is het tijd voor 'een ander fris geluid'. De Rotterdammer maakt deze raadsperiode af als fractievoorzitter maar vindt dat iemand anders de Leefbaar-kar dan mag gaan trekken. ''Als ik mijn hart zou volgen, zou ik het nog een keer doen. Maar ik heb zelf vaak genoeg kritiek gehad op politici die te lang blijven plakken, dat is nooit goed voor een partij'', vertelt hij in het AD.

Eerder was Joost Eerdmans ook wethouder namens Leefbaar in vorige colleges, maar kort na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 gaf hij aan die functie ook niet meer te zullen bekleden indien Leefbaar Rotterdam toch in het college van B&W zou komen.

Het bestuur van Leefbaar Rotterdam moet dus op zoek naar een nieuwe lijsttrekker. Volgens Eerdmans, die zijn voorkeur voor een opvolger niet wil uitspreken, is de spoeling groot. 

De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats in 2022. Of Eerdmans in een volgende periode wel raadslid wil blijven, is onduidelijk.


Foto: Gemeente Rotterdam - Erik Fecken