EVB Barendrecht zou Bults hebben geschorst

22 June 2018, 21:28 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

”Een politicus die over Erdogan twittert dat hij een vrouwonvriendelijke pedofiele geitenneuker is, zou door onze partij worden geschorst. Hij had zijn excuses moeten aanbieden en zou bij herhaling zelfs worden geroyeerd. Dit overschrijdt alle fatsoensnormen.’’

De oud wethouder Dirk Vermaat van Barendrecht (EVB) refereerde vrijdagmiddag tijdens zijn afscheidsreceptie nog even aan de opgedoken tweet van een van zijn opvolgers, de D66-er Nico Bults. ‘’Ik ben benieuwd hoe de door zichzelf benoemde fatsoensrakkers van het monsterverbond met dit soort vulgaire en onbeschaamde opmerkingen omgaan.”

Vermaat nam niet alleen afscheid. Ook zijn partijgenoot Lennart van der Linden. Van de andere politieke partijen was niemand aanwezig. Wel burgemeester Jan van Belzen, die beiden prees van hun werkzaamheden gedurende de vorige zittingsperiode. In Barendrecht zijn de verstandhoudingen sinds de verkiezingen uit de rails. De EVB – de grootste partij – werd door alle andere partijen tezamen uit de coalitie gebalanceerd.