Dagblad010 | Excuusbrief van BlueCity naar de wijk Bloemhof
mainImage

Excuusbrief van BlueCity naar de wijk Bloemhof

Inzet: raadslid Van Schaik
5 mei 2021, 00:40 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws

Het mislukken van de plastic prikdate in Bloemhof in februari van dit jaar is een incident. In andere wijken was het een succes en wel alles goed geregeld. Dat is af te leiden aan het antwoord van wethouder Bonte op de verontwaardiging van raadslid Van Schaik, die de organisatie van BlueCity in Bloemhof waardeloos vond.

Ten eerste viel de opkomst tegen en verder waren er geen materialen, terwijl grijpstokken, handschoenen en afvalzakken waren toegezegd. ‘’De bewoners van Bloemhof voelden zich belazerd, voorgelogen en misleid’’, schreef het Leefbaar-raadslid in niet mis te verstane woorden.

Ook de te verdienen eigen knikkertegel die gemaakt is van gerecycled plastic uit de wijk ontbrak. Van Schaik vermoedde zuinigheid en vroeg meteen welke subsidie aan BlueCity verstrekt wordt.

Die is ruim, maar valt ten aanzien van de concrete Plastic Prikdates Rotterdam mee. In totaal gaf BlueCityOlO B.V. 3600 euro uit aan het organiseren van de vier Plastic Prikdates. Hiervan was 2000 euro afkomstig uit de begroting van de wijkgerichte publieksprogrammering en 1600 euro uit die voor communicatie-uitingen.

De uitgaven waren voor: research + concept, projectmanagement, afstemmen met wijkinitiatieven, campagne-ontwikkeling (teksten flyers, ontwikkeling format), aanwezigheid, onkosten koffie/thee op locatie, edit filmpjes voor socials en communicatie. Alleen in Bloemhof liep dat in de soep. Er is een excuusbrief gestuurd.