mainImage

Extra cameratoezicht (plus verplaatsingen) op Zuid

Katendrechtse Lagedijk
2 augustus 2022, 07:10 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Rotterdam-Zuid krijgt er cameratoezicht bij en een aantal wordt verplaatst. In de Tarwewijk – waar recent diverse geweldsincidenten plaatsvonden en er een overlastlocatie is die gebruikt wordt door criminele doelgroepen – zelfs twee. Er gaat een camera naar de Bas Jungeriusstraat/Katendrechtse Lagedijk en verder wordt er één verplaatst naar de Verschoorstraat/Den Hertigstraat. ‘’Hierdoor ontstaat er een bredere cameradekking op en rondom het plein en kunnen overlastgevende groepen in beeld worden gebracht’’, laat burgemeester Aboutaleb weten.

Cameratoezicht is binnen het programma [email protected] 2018 – 2023 het instrument dat kan worden ingezet als sluitstuk van een veiligheidsaanpak in een gebied ter handhaving van de openbare orde en veiligheid. In het nieuwe coalitieakkoord is opgenomen om extra te investeren in cameratoezicht en dit instrument regelmatig te evalueren. Op basis van die evaluatie zijn verder de volgende besluiten genomen:

Centrum

· Diergaardesingel krijgt een vaste camera, die de mobiele vervangt.

Zuid

· Voor het cameragebied Plein 1953 wordt een verplaatsing voorgesteld naar de Kerkwervesingel/Oldegaarde. Hierdoor is er ook zicht op het deel van het Zuiderpark waar hangjongeren en -ouderen zich ophouden.

· Voor het cameragebied Zuidwijk wordt een camera bijgeplaatst aan de Menenkamp/Schere in verband met aanhoudende overlast en geweldsincidenten. Daarnaast wordt een camera verplaatst naar de kruising Schere/Langenhorst. Dit betreft een aandachtslocatie in verband met overlast door bedelaars en jeugd en hier worden veel geweldsdelicten gepleegd.

· Het cameragebied Wielewaal wordt opgeheven. De politie bevestigt het beeld dat het veel rustiger is geworden en het continueren van cameratoezicht niet meer gerechtvaardigd kan worden.

· Voor het cameragebied Bloemhof/Hillesluis wordt een camera aan de Putsebocht/Hortensiastraat bijgeplaatst vanwege geweldsincidenten in de nabijheid van een pinautomaat.

Noord

· Voor het cameragebied Oude Noorden wordt een camera verplaatst naar de Johan Idastraat/Meester Willemstraat/Verbraakstraat. Hierdoor is er meer zicht op overlastgevende jeugd.

Prins Alexander

· Voor het cameragebied Poolsterplein wordt onderzocht of een herpositionering van een camera het plein nog beter in beeld kan brengen.

 


Foto: Digitaal Dagblad