mainImage

Fietsroute Roel Langerakpark onveilig

Het begin van het fietspad aan het Roel Langerakpark
29 oktober 2022, 07:00 uur
Politiek

Bewoners van het Nieuwe Westen hebben de raadsleden van de Rotterdamse VVD (maar het mogen ook hun twee in Rotterdam Noord wonende wethouders zijn) om in het donker eens dwars door het Roel Langerakpark – achter de honkbalclub Neptunus – te fietsen. Daar worden zij niet vrolijk van, want het zal hun vooral een onveilig gevoel geven.

Toch wordt deze route veelvuldig gebruikt door kinderen uit de wijk om ‘s avonds naar de aanliggende sportclubs te fietsen. Daarom pleiten de bewoners voor extra aanpassingen in de buitenruimte, zoals extra verlichting. En dat scheelt volgens raadslid Marike Abrahamse al een heel stuk.

Maar dat neemt niet weg dat zij – nu het onderwerp toch op de agenda staat - tevens geïnteresseerd is hoeveel meldingen er het afgelopen jaar zijn geweest in het Roel Langerakpark van (poging tot) beroving, straatintimidatie en soortgelijke (criminele) feiten.

Ze heeft enerzijds de suggestie van de bewoners (meer licht) anderzijds haar vraag naar cijfers voorgelegd aan haar eigen verantwoordelijke VVD-wethouder Karremans. Hij kent de route.