mainImage

Foute imams arresteren, zegt Saoedi-Arabië

Afbeelding is niet meer beschikbaar
12 mei 2018, 13:13 uur
Politiek

Saoedi-Arabië heeft Nederland beterschap beloofd bij het voorkomen dat Saoedisch geld ten goede komt aan extremistische moslims. Adel Al-Jubeir, de minister van Buitenlandse Zaken, adviseerde de delegatie van Nederlandse Tweede Kamerleden bovendien foute Imams die haat prediken te arresteren, en wanneer moskeeën extremisme toch promoten om die te sluiten. Ook wil de regering van Saoedi-Arabië weten wanneer dit voorvalt, want in dat geval zeggen ook zij hun maatregelen te zullen nemen.

Delegatieleider Joël Voordewind (ChristenUnie) heeft verklaard dat er vanaf nu intensief zal worden samen gewerkt bij het indammen van ongewenste geldstromen, waar ook Rotterdam hinder van ondervindt. ‘’Maar ze moeten het natuurlijk nog wel waarmaken’’, voegde hij er wijselijk aan toe. ‘’Maar de bereidheid om samen op te trekken tegen kwalijke ideeën kom je in Arabisch wereld niet zo gauw tegen’’, aldus D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma.

Saoedi-Arabië licht Nederland regelmatig vertrouwelijk in over geld dat vanuit het koninkrijk naar islamitische organisaties in Nederland vloeit. De Saoedische autoriteiten zinspeelden er volgens Sjoerdsma op dat ze sinds 2015 niet meer zo’n donatie hebben goedgekeurd.

‘’Alleen sukkels geloven de Saoedi’s. Gênant hoe die Kamerleden zich hebben laten inpakken door die dictators, aartsleugenaars en terreurondersteuners, die christenen, joden en niet-moslims haten en het woord vrijheid nog niet eens kunnen spellen’’, twittert Geert Wilders om het enthousiasme in te dammen.


Foto: Digitaal Dagblad