Dagblad010 | Gebruik scanauto's om ook naastplaatsingen op te sporen
mainImage

Gebruik scanauto's om ook naastplaatsingen op te sporen

13 januari 2021, 12:20 uur
Politiek

Scanauto’s, die toch al dagelijks door de stad rijden en heimelijk opnamen maken van geparkeerde auto’s, zouden misschien ook kunnen worden ingezet om naastplaatsingen te signaleren.

Die suggestie doet raadslid Pascal Lansink naar aanleiding van de ervaringen in de gemeente Den Haag waar die dubbelfunctie al is doorgevoerd. Op het moment dat de scanauto een afvalberg signaleert, kan dit dan direct worden doorgeven aan Stadsbeheer. Dat zorgt voor een snellere verwerking en minder meldingen door Rotterdammers, schrijft hij aan wethouder Wijbenga van zijn eigen VVD.

‘’Rotterdammers gaan onvermoeibaar door met het melden van naastplaatsingen bij afvalcontainers. Maar helaas kan er op een gegeven moment een meldingsmoeheid ontstaan wat ertoe leidt dat de meldingsbereidheid afneemt. Dat willen we natuurlijk voorkomen’’, voegt hij als argument toe om de dubbele dienst van de scanauto te propageren.

Belangrijke aanvullende wetenschap in dit verband is in hoeverre de meldingsbereidheid van Rotterdammers gemeten wordt? Of misschien zelfs niet gemeten wordt. Lansink wil daar antwoord op of cijfers zien. Ook in relatie tot andere onderwerpen waarover de bewoners van Rotterdam iets melden.

 


Foto: Gemeente Rotterdam