Dagblad010 | Geen borreltje voor de ouderen in IJsselmonde, Leefbaar hels
mainImage

Geen borreltje voor de ouderen in IJsselmonde, Leefbaar hels

Rechts: raadslid Van Elck
14 september 2021, 22:57 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Woonstad Rotterdam houdt voet bij stuk: geen borreltje meer in de recreatieruimte van het ouderenflat van de Leyerwaard-Grienderwaard. Alcohol is taboe, met uitzondering van bijzondere evenementen waarvoor een vergunning moet worden aangevraagd. Leefbaar-raadslid Van Elck kwam tegen ‘’de betutteling’’ in opstand, maar CDA-zorgwethouder De Langen gaat zich er niet in mengen.

‘’Woonstad heeft in meerdere flats een recreatieruimte, in sommige daarvan wordt wel alcohol gedronken en in andere niet. Woonstad wil één lijn trekken. De recreatieruimten zijn bestemd voor alle bewoners. De functie van de recreatieruimten is met name gericht op ontmoeting en fysieke en geestelijke gezondheid. Daar past het dagelijks gebruik van alcohol niet bij’’, zegt hij.

‘’Woonstad volgt de maatschappelijke trend om veel bewuster met alcohol om te gaan’’, laat De Langen weten. ‘’Hun beleid is in lijn met de afspraken die de gemeente heeft gemaakt met betrekking tot alcoholverstrekking in de Huizen van de Wijk.’’

Een bittere pil, vindt men bij Leefbaar. ''De recreatieruimte wordt gebruikt om met elkaar te klaverjassen, bij te praten, bingo te spelen, zondag naar het voetbal te kijken etc. Hier wordt dan ‘s middags door de ouderen soms ook beperkt een biertje, wijntje of advocaatje met slagroom genuttigd. Kortom: gezelligheid en volop sociale contacten voor ouderen die ons land hebben opgebouwd. Onbegrijpelijk zo'n besluit'', vindt raadslid Michel van Elck.