mainImage

Geen cameratoezicht in winkelgebied Weissenbruchlaan

24 mei 2022, 10:05 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb ziet geen reden om op basis van de politiewet meerdere veiligheidscamera’s te laten plaatsen in het winkelgebied aan de Weissenbruchlaan. Wel hebben de winkeliers vanuit Veilig Ondernemen een aanbod gekregen voor camerabewaking. Leefbaar Rotterdam had hierom gevraagd naar aanleiding van de brute overval op opticien Peter Akkerman Eyefashion in maart van dit jaar.

Brede interventies vindt de burgemeester niet nodig nu uit cijfers blijkt dat er vanaf 1 januari 2021 t/m 31 maart 2022 sprake is geweest van 2 overvallen in Hillegersberg-Schiebroek. Voor beide overvallen zijn verdachten aangehouden. In 2021 en 2022 zijn er 5 (pogingen tot) inbraken geweest.

Bij de overval op de winkel van Peter Akkerman Eyefashion werden twee jonge daders dankzij het winkelpersoneel snel aangehouden. De twee brachten flink schade toe aan de winkel door met een hamer de boel kort en klein te slaan. De ondernemer is via Veilig Ondernemen een bedrag van €1100,-- aangeboden als tegemoetkoming in de aanvraag van nieuwe preventiemiddelen.