Geen dreigingsbeeld voor Joodse leerhuis in Rotterdam

17 September 2023, 23:17 uur
Politiek
mainImage
Pixabay

Het Joodse leerhuis Ohel Abraham, dat de maandhuur van het pand aan de Mauritsstraat 16 (2400 euro) niet kan opbrengen, heeft in dezelfde straat van de gemeente een nieuwe locatie aangeboden gekregen. Volgens burgemeester Aboutaleb voldoet het pand aan een belangrijk deel van de wensen van de stichting en past het binnen het beschikbare budget voor de maandelijkse huursom. Het is echter niet gebruiksklaar en vergt daarvoor investeringen.

Het bestuur van Ohel Abraham heeft niet nog gereageerd op het gemeentelijk voorstel. Dat komt omdat het de stichting niet duidelijk is welke investering nodig is en of de gewenste veiligheidsaspecten voldoende kunnen worden gewaarborgd. De bedoeling is nu dat de directie Veiligheid van de gemeente vrijblijvend zal meekijken.

Het huidige dreigingsbeeld geeft overigens geen aanleiding om extra maatregelen te nemen bij de stichting. Ohel Abraham is hiervan op de hoogte gesteld, aldus Aboutaleb. De mogelijke dreiging was aanhangig gemaakt door de fractie van de VVD.