Geen transitie van Cinerama de komende jaren

22 April 2021, 01:09 uur
Politiek
mainImage
Cinerama aan de Westblaak

De eerstkomende jaren zijn er geen veranderingen te verwachten in de status van het Cineramatheater aan de Westblaak. Dat heeft wijkmanager Sandra Entrop schriftelijk aan de gebiedscommissie Centrum laten weten. De ontwikkelaar van het gebouw heeft geen concrete plannen aangeleverd.

Even vreesden oud Rotterdammers, van wie Hennie van Schaik als technisch voorzitter van de gebiedscommissie Centrum er één van is, dat de legendarische bioscoop uit hun handen zou schieten, maar er is geen beweging geconstateerd in een mogelijke transitie. ‘’En het is ook niet duidelijk of er wel een plan komt’’, schrijft Entrop, die bovendien de belofte aan de gebiedscommissie Centrum deed dat Cinerama ‘’niet plots gesloopt zal worden zonder hun advies.’’

Eerder liet ook de in Rotterdam geboren en opgegroeide bouwwethouder Bas Kurvers tijdens de raadsvergadering weten dat het Cineramatheater ‘’de hoogste bescherming geniet’’. Het is een stadsmonument.

Het enige addertje onder het gras is dat de beroemdste Rotterdamse bioscoop partculiere eigenaren heeft. Alleen zij beslissen of het een bioscoop blijft.