mainImage

Gemeente Rotterdam nog niet toe aan ClubHouse-app

20 april 2021, 23:48 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws

Raadslid Enes Yigit had graag gezien dat de gemeente Rotterdam de Clubhouse-app aan haar social mediumpakket had toegevoegd. Amsterdam doet het ook en de fractie van Denk kijkt daar graag af.

Maar wethouder Van Gils wil eerst zien wat Clubhouse gaat doen in het post-corona-tijdperk als mensen hun normale leven weer gaan oppakken. Bovendien kan het sociale audiomedium geen privacybeloften doen voor gesprekken waar ook ter wereld. 

‘’De app is nu alleen te gebruiken op een IPhone, waardoor het medium niet voor iedereen toegankelijk is. Maar Clubhouse is inderdaad in opkomst, hoewel met zo'n 2 miljoen wekelijkse gebruikers wereldwijd nog een hele kleine speler in het social veld’’, vindt Van Gils. ‘’Maar we blijven de app, net als alle andere mogelijke sociale media, volgen en inzetten wanneer dit op een veilige en nuttige wijze mogelijk is.’’

De inzet van social media is al járen niet meer weg te denken uit de gemeentelijke communicatiestrategie. Rotterdam beheert een breed scala aan accounts op verschillende sociale media ingericht op thema en doelgroep. ‘’Via deze accounts zorgen we dat de juiste doelgroepen worden bereikt en gaan we de dialoog aan. Daarbij kijken we naar zowel de functie van elk kanaal als waar de doelgroep zich bevindt. Het social medialandschap en de daarbij behorende nieuwe mogelijkheden veranderen continu en wordt op de voet gevolgd’’, aldus wethouder Van Gils, die erkent dat sociale media de participatie van jongeren in de politiek zal vergroten.

‘’Hoewel sommige jongeren nog niet kunnen stemmen, gebruiken ze sociale media inderdaad om zichzelf en leeftijdsgenoten voor te lichten over onderwerpen variërend van discriminatie tot bio-industrie en klimaatverandering. Daarom houden we constant in de gaten op welke platforms jongeren actief zijn.’’