Wethouder Grauss: verhuizen is nu te duur

3 July 2018, 12:27 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Kandidaat-wethouder Michiel Grauss (CU/SGP) heeft de raadsfracties dinsdagochtend moeten overtuigen dat hij een Rotterdammer in hart en nieren is. Grauss woont nu nog in Capelle aan den IJssel en lijkt vooralsnog niet bereid te zijn om naar Rotterdam te verhuizen.

Tijdens de hoorzitting en kennismaking van de kandidaat-wethouders vertelde Grauss over zijn carrière, loopbaan en woongeschiedenis en wilde erg graag benadrukken dat zijn roots in Rotterdam liggen. Grauss noemt het wel 'logisch' dat een wethouder in zijn werkplaats hoort te wonen, maar omdat Grauss deeltijd aan de slag gaat, ziet hij verhuizen naar Rotterdam niet als een noodzaak.

De reden van zijn beslissing zijn financiën: ''Ik ga deeltijd werken, dat doe ik graag en daar heb ik voor gekozen. Ik zeg mijn huidige baan op. Daardoor zijn er minder inkomsten, het  uitgavenpatroon van mijn gezin zijn daar nog niet op aangepast.''

Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) adviseert Grauss om aanvullend werk te vinden om tot een voltijd baan te komen. Eerdmans kan het naar eigen zeggen 'niet rijmen dat iemand niet bereid is om naar zijn werkplaats te verhuizen.'

Eerdmans' standpunt kon rekenen op steun van Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren. Ook hij kon het niet rijmen dat Grauss niet bereid is om naar Rotterdam te verhuizen.

Donderdag staat de installatie van het nieuwe college van B&W op de agenda tijdens een installatieraad.