mainImage

GroenLinks & CDA Rotterdam: vol liefde voor studenten

20 september 2022, 18:35 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De rechtbank in Gelderland oordeelt dat de beleidsregel van het stadsbestuur van Nijmegen onterecht studenten uitsluit als gehele groep voor het eenmalige categoriaal verstrekken van de energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen. Koren op de molen van de Rotterdamse fracties van GroenLinks en het CDA, die zich eraan hebben geërgerd dat het nieuwe stadsbestuur in Rotterdam al veel eerder geen verantwoordelijkheid voelt om studenten te helpen.

‘’Ook niet tijdens een later debat in de gemeenteraad. Onze Rotterdamse studenten bleven twee keer met lege handen staan en zouden zogezegd terecht kunnen bij de bijzondere bijstand, maar alléén als ze zichzelf eerst in de schulden zouden werken’’, aldus raadslid Mina Morkoç van GroenLinks, die het kennelijk zo goed met haar steun- en toeverlaat Segers-Hoogendoorn van het CDA kan vinden, dat de griffiemedewerkers meteen ook denken dat ze bij die partij hoort. Niet geheel onlogisch, omdat het CDA sinds de collegewisseling een aanmerkelijk linkser (wat betreft uitgaven: royaler) beleid volgt dan voorheen. 

Tegen de achtergrond van de uitspraak van de rechtbank in Gelderland schrijft Morkoç dan ook met een instemmend toekijkende en mede ondertekende Segers-Hoogendoorn aan de verantwoordelijke armoedewethouder Yigit van Denk: ‘’In het geval dat uw college studenten niet gaat compenseren, bent u zich er dan van bewust dat de juridische kosten na door studenten gewonnen procedures, hoger zullen zijn dan de kosten die gemaakt worden wanneer de gemeente de studenten in eerste instantie zou hebben gecompenseerd?’’

Yigit zit nu na te denken.

 

 

 

 


Foto: ANP