GroenLinks onderling oneens over verkeer Levenspad op Zuid

2 April 2021, 22:10 uur
Politiek
mainImage
Rechts: GroenLinks -raadslid Postma, en GroenLinks-wethouder Bokhove

Het Levenspad op het voormalige Havenspoor is een langzame verkeersverbinding tussen IJsselmonde en Pendrecht langs de volledige zuidrand van Rotterdam en daar zijn bromfietsen inmiddels toegestaan.

GroenLinks-raadslid Jeroen Postma ging bijna op z’n knieën bij GroenLinks-wethouder Judith Bokhove om dit verboden te krijgen, maar het pad voldoet aan de daarvoor geldende eisen ‘’en daarom acht ik het toelaten van bromfietsen een goed onderbouwd en verantwoord besluit’’, repliceerde ze. Au.

Behalve voor recreatief gebruik en toegang tot de groengebieden in de zuidrand vanuit de zuidelijke woonwijken biedt de verbinding voor forenzen een alternatief voor het gebruik van de auto. Op het fietspad waren snorfietsen (blauw kenteken) al toegestaan.

"Het Levenspad op Rotterdam Zuid is niet zomaar een pad. Gelegen in het groen langs de fundamenten van de oude havenspoorlijn is het een fiets- en wandelpad vol verhalen en herinneringen. Ruim 500 bomen langs het pad zijn geadopteerd door bewoners en Maatschappelijke organisaties ter herinnering aan een dierbare of een bijzondere gebeurtenis. Om de paar meter vind je bordjes, bloemen en namen op de weg. Het 6,5 kilometer lange Levenspad is een geliefde plek voor wandelaars en fietsers op zoek naar rust en reflectie’’, schreef Postma om het verbod voor bromfietsen kracht bij te zetten.

Vergeefs.