mainImage

GroenLinks 'opgeschrikt' door foute kleur bij Sinterklaasfeest

Judith Bokhove
24 november 2022, 06:45 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Judith Bokhove, fractievoorzitter van het Rotterdamse GroenLinks, gaat wijkenwethouder Robert Simons van Leefbaar vandaag tijdens de actualiteitenvergadering van de gemeenteraad vragen of de Sinterklaasintocht in Pernis gefinancierd is met gemeenschapsgeld. Als dat het geval is, is Pernis in overtreding, vindt GroenLinks, omdat er op de Instagrampagina van Pernis010 – een gemeentelijk kanaal - zwarte pieten waren te zien.

Bokhove schrijft zelfs ‘’opgeschrikt te zijn’’ bij het zien van de beelden en heeft haar debataanvraag ook gestuurd naar wethouder Achbar van Denk, die in dit geval over de subsidies gaat.

‘’Er zijn close-up foto’s nodig om te zien dat er een kleine moeite is gedaan om delen van de schmink weg te vegen, maar het totale plaatje van een grotendeels zwart geschminkt gezicht, kroespruik en rode lippen geeft duidelijk weer dat het hier gaat om racistische karikatuur. GroenLinks beoordeelt dit als onacceptabel’’, luidt de tekst van Bokhove.  

‘’Kunnen organisatoren zich door minimale vegen toe te passen de subsidie-eis omzeilen?’’, is de vraag waarop de twee wethouders zich kunnen voorbereiden.