GroenLinks Rotterdam exclusief lief voor Turk-Rotterdamse ondernemers

20 September 2023, 07:10 uur
Politiek
mainImage
Larissa Vlieger (GroenLinks)

GroenLinks-raadslid Larissa Vlieger trekt zich het lot aan van een Turks-Rotterdamse ondernemer die door corona financieel in de problemen is geraakt en vermoedt dat er meer Turks-Rotterdamse ondernemers na maart 2020 door die viruscrisis in de ellende terecht zijn gekomen. Ze vraagt hulp voor die groep, pusht het inclusiviteitsbeginsel, maar zonder zich overigens verder in haar brief aan welzijnswethouder Achbar af te vragen of ook andere ondernemers dan Turks-Rotterdamse mogelijk in de misère zitten. 

Vlieger gaat ervan uit dat veel Turks-Nederlandse ondernemers een drempel ervaren in het aanvragen van ‘reguliere’ hulpverlening voor hun financiële problemen bij de gemeente.

Dit wordt onderstreept door de voorzitter dan stichting KvK NederlandTurkije. ‘’En wij hechten veel waarde aan het zijn van een stad waar iedereen zich veilig en comfortabel voelt bij de gemeente en niet onnodig lang eigenhandig de lasten van financiële zorgen hoeft te dragen’’, aldus het GroenLinkse raadslid dat met haar ondersteuning aan de vooravond van de landelijke verkiezingen de Turks Rotterdamse ondernemers voor haar partij probeert te winnen.

‘’Zijn er’’, vraagt ze aan de verantwoordelijke wethouder, ‘’zijn er in het kader van schuldhulpverlening en armoedebestrijding specifieke interventies ingezet om deze doelgroep te bereiken en om hun meldingsbereidheid te vergroten? Waarmee ze half en half zegt dat andere doelgroepen die door corona in de geldzorgen terecht zijn gekomen die route wel weten en de incasso al hebben afgerond.