mainImage

Het dierenasiel zit in het verdomhoekje

23 november 2022, 07:00 uur
Politiek, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Het wil maar niet vlotten met de bouw van een nieuw dierenasiel aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam. De oude te slopen opstallen staan er nog steeds en het perceel is dichtgegroeid. De honkbalclub Neptunus schaamt zich dood met de krotten naast zich en er is tot ergernis van de fractie van de Partij voor de Dieren ook nog steeds geen vooruitzicht wanneer de eerste paal de grond in kan.

De start van de bouw schijnt vertraagd te zijn door een ingewikkelde Europese Aanbesteding en verder was er een moeilijk investeringsbesluit nodig. In de tussenliggende tijd heeft kennelijk geen ambtenaar op het stadhuis zich bekommerd om het lot van katten en honden, gehouden vogels en reptielen in Rotterdam, die al jaren een eigen opvanglocatie moeten missen.

Aanvankelijk stond de bouw gepland in het voorjaar van 2022 en de oplevering in het tweede kwartaal van dit jaar. Nu blijkt er pas op 5 september 2022 een omgevingsvergunning te zijn aangevraagd.

Een pleister op de wond is dat er niet geschaafd is aan het budget. Wethouder Karremans, die het dossier van twee trage voorgangers erfde, zegt met de hand op z’n hart dat het bouwbedrag van 5 miljoen in tact blijft en dat er 2,4 miljoen gereserveerd is voor realisering. Er komt in het asiel ook een dierenartsruimte en een meldkamer.